Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 2. 2023

August Burns Red bodo 24. marca izdali že deseti studijski album, naslovljen Death Below. Tukaj lahko prisluhnete novemu singlu Reckoning, pri katerem je sodeloval Spencer Chamberlain, frontman zasedbe Underoath.

Avtorica: Tina Urek
26. 1. 2023

Metalcorovci August Burns Red so v obliki videospota objavili single Backfire s prihajajočega albuma Death Below. Album naj bi izšel 24. marca.

2. 11. 2022

August Burns Red bodo 24. marca prihodnje leto izdali nov celovečerni album, ki bo nosil naslov Death Below. Včeraj so že razkrili naslovnico ploščka in naslove komadov z kar nekaj gostujočimi glasbeniki:

Premonition
The Cleansing
Ancestry (feat. Jesse Leach)
Tightrope (feat. Jason Richardson)
Fool’s Gold in the Bear Trap
Backfire
Revival
Sevink
Dark Divide
Deadbolt
The Abyss (feat. JT Cavey)
Reckoning (feat. Spencer Chamberlain)

Avtorica: Tina Urek
5. 5. 2022

Metalcorovci August Burns Red sporočajo, da so se zaradi finančnih razlogov ter naraščajočih stroškov same izvedbe turneje odločili odpovedati junijsko turnejo po Evropi. Vsem oboževalcem pa band zagotavlja, da se bo vrnil na staro celino jeseni, in sicer z zasedbami Bury Tomorrow, Miss May I in Thornhill.

24. 3. 2021

August Burns Red bodo 16. aprila izdali EP Guardians Sessions, na katerem bodo sledeči komadi:

Standing In The Storm
Icarus
Chop Suey!
Westworld
Paramount (Reprise)
Extinct By Instinct (Reprise)

Avtorica: Tina Urek
20. 1. 2021

August Burns Red so leto 2021 začeli udarni. Objavili so namreč videospot za povsem svež komad Standing in the Storm. Ta govori o stalnih borbah za nam pomembne stvari in osebe, s katerimi se ljudje srečujemo skoraj vsakodnevno.

Avtorica: Tina Urek
17. 12. 2020

August Burns Red so posneli priredbo legendarnega komada Chop Suey! še bolj legendarnih System Of A Down. Za ta poklon so se odločili zato, ker jih dotični komad na njihovih koncertih vedno spremlja kot najava pred prihodom na oder.

Avtorica: Tina Urek
7. 5. 2020

Pri založbi Fearless Records so se odločili izpeljati edinstveni spletni festival Fearless At Home, na katerem bodo sodelovali bandi pod njenim okriljem. Ta bo potekal že to soboto, 9. maja, ob 21h. Z akustičnimi spletnimi koncerti bodo sodelovali bandi, kot so As It Is, Ice Nine Kills, The Plot In You ter The Pretty Reckless, posebni gostje pa bodo še člani zasedb All That Remains, August Burns Red, I Prevail, Volumes in drugi.

Več o dogodku boste izvedeli tukaj. Pomembno je omeniti, da gre za povsem brezplačno zadevo, saj bo stream potekal preko založbinega kanala na portalu Youtube, vseeno pa bodo možne donacije preko nakupa posebnega mercha in nakazil.

Avtorica: Tina Urek
30. 3. 2020

Ameriška metalcore zasedba August Burns Red je objavila komad Paramount, ki bo na prihajajočem albumu Guardians. Ta izide ta petek, 3. aprila, pri Fearless Records.

Avtorica: Tina Urek
23. 3. 2020

Ameriški heavy punk/metal band American Terror, v katerem sodelujejo člani Skid Row, Sugar Ray, Phunk Junkeez in Grayson Manor, je objavil besedilni video za skladbo Judgement. Gre za prvi single z njihovega debitantskega albuma z naslovom Influencer, ki bo izšel 22. maja pri založbi EMP Label Group.

Za snemanje, produkcijo in miks albuma je poskrbel vokalist Brad Cox (Grayson Manor), sicer tudi partner v publishing firmi Black Paw Music, ki jo vodita skupaj z legendarnim producentom Mikeom Clinkom (Guns N' Roses, Megadeth, Metallica), med drugim pa je zmiksal tudi aktualni album Goodbye Cruel World skupine Icarus Witch. Mastering je opravil Troy Glessner (Disturbed, August Burns Red, Devin Townsend, Icon For Hire). American Terror poleg Brada Coxa na vokalu tvorijo še kitarist Pat Valley (Grayson Manor), basist Murphy Karges (ex-Sugar Ray), bobnar Rob Hammersmith (Skid Row) in DJ Soulman (Phunk Junkeez), za žive nastope pa se jim pridruži tudi basist GK Via (Grayson Manor).

7. 2. 2020

August Burns Red, ki na sceni ustvarjajo že 17 let, bodo 3. aprila pri Fearless Records izdali 8. studijski album Guardians. Spodaj si lahko pogledate videospot za komad Defender, ki bo na albumu poleg sledečih:

The Narrative
Bones
Paramount
Defender
Lighthouse
Dismembered Memory
Ties That Bind
Bloodletter
Extinct by Instinct
Empty Heaven
Three Fountains

Avtorica: Tina Urek
15. 4. 2019

As I Lay Dying so objavili videospot za novi komad Redefined. Pri komadu sodeluje tudi vokalist zasedbe August Burns Red, Jake Luhrs.

Avtorica: Tina Urek
13. 11. 2018

August Burns Red očitno zelo težko čakajo na praznike, saj so izdali novi praznični EP Winter Wilderness. Na njem sta dva nova komada zasedbe in pa 4 božične priredbe, med njimi tudi Last Christmas.

Avtorica: Tina Urek
21. 6. 2018

August Burns Red se novembra skupaj z Wage War in Betraying The Martyrs odpravljajo na evropsko turnejo, v okviru katere bodo med drugim nastopili tudi 14. 11. v Münchnu, 28. 11. na Dunaju in 1. 12. v Milanu.

10. 5. 2018

Spodaj si lahko ogledate videospot za komad King Of Sorrow, ki se nahaja na aktualnem albumu Phantom Anthem, zasedbe August Burns Red.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška